Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-02@19:43:40 GMT

ظرفیت های سودسازی یک شرکت بورسی و برآورد P/E تحلیلی

تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۲۷۲۲۴

ظرفیت های سودسازی یک شرکت بورسی و برآورد P/E تحلیلی

یک کارشناس بازار سرمایه وضعیت سودسازی شرکت شهداب ناب خراسان در سال جاری را بررسی و نسبت P/E تحلیلی این زیرمجموعه هلدینگ تبرک را برآورد کرد. ۱۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۳:۲۶ اقتصادی نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، حسین مهربان در تحلیلی از زیرمجموعه هلدینگ تبرک اعلام کرد : این شرکت از گروه مواد غذایی شرکت های بورسی در زمینه تولید رب و سس گوجه فرنگی بوده و عمده محصولات اصلی شامل رب گوجه فرنگی، انواع سس و محصولات مزروعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخیرا "غشهداب" اعلام کرده قصد افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی دارد و طی روزهای اخیر این سهم مورد توجه سرمایه گذاران قرار گرفته است. معمولا افزایش سرمایه از این محل در بازار ایران در شرکت هایی که زیان ساز هستند اتفاق می افتد و محرک افزایش قیمت آن ها می شود.

اما این نماد از جمله شرکت هایی است که وضعیت عملیاتی و بنیادی مناسبی نیز دارد. در این تحلیل ، وضعیت سود سازی شرکت در سال 98 بررسی می شود و در این میان باید این موضوع را در نظر داشت که سود این شرکت به تنهایی معیار درستی از عملکرد آن نیست و باید عملکرد زیر مجموعه اصلی آن یعنی شرکت کشت و صنعت بهاران گلبهار با نماد "غبهار" را نیز مورد بررسی قرار داد و به اصطلاح سود تلفیقی آن را محاسبه کرد.

بررسی وضعیت عملیاتی "غشهداب"

در نمودار زیر مقدار تولید و فروش شرکت در سال 97 ، تولید و فروش واقعی ده ماهه و تخمین فروش سال 98 نشان داده شده است. محصولات اصلی شرکت رب گوجه فرنگی، انواع سس، و محصولات زراعی است. بر اساس این نمودار وضعیت شرکت در گروه سس طی 10 ماه گذشته بطور متعادل پیش رفته است و انتظار می رود تا انتهای سال بتوان به فروش مقداری سال گذشته دست پیدا کرد.

در گروه رب اما تولید از وضعیت ویژه ای برخوردار است. شرکت طی 10 ماه سال جاری 22 هزار تن تولید داشته در حالی که در 12 ماهه سال قبل 14 هزار تن تولید داشته است. این موضوع یک موجودی کالای ارزشمند در اختیار شرکت گذاشته است. مقدار فروش رب در سال گذشته 13 هزار تن بوده که تا انتهای دی سال جاری 9500 تن از آن پوشش داده شده است.

لذا انتظار می رود شرکت بتواند در سطح سال گذشته از گروه رب فروش داشته باشد. باید به این نکته اشاره کرد بطور کلی عملکرد تولید و فروش
ماهانه شرکت منظم نیست و نمی توان بصورت خطی آن را تخمین زد. این موضوع جزء ویژگی های شرکت های وابسته به محصولات کشاورزی است. لذا باید عملکرد این شرکت ها را بصورت دوره ای مقایسه کرد.

در گروه محصولات مزروعی شرکت در سال جاری از پیشرفت بسیار خوبی برخوردار بوده و توانسته 38 هزار تن محصول به فروش برساند که در مقایسه با فروش 23 هزار تنی سال گذشته از وضعیت بسیار خوبی برخوردار است.

در مجموع شرکت در 9 ماهه سال جاری موفق به ثبت فروش 207 میلیارد تومانی شده است. بر اساس گزارش 9 ماهه با احتساب حاشیه سود ناخالص 25 درصدی و 23 میلیارد تومان درآمد غیر عملیاتی از محل سرمایه گذاری ها توانسته 48 تومان سود برای هر سهم گزارش کند. با احتساب عملکرد شرکت بهاران گلبهار، سود تلفیقی "غشهداب" طی 9 ماهه سال جاری در حدود 60 تا 65 تومان برای هر سهم خواهد بود.

برای محاسبه سود "غشهداب" در کل سال 98 فرض شد، 13 هزار تن رب و 8500 تن سس به فروش برسد که این موضوع امکان دستیابی به درآمد عملیاتی 270 میلیارد تومانی برای سهم میسر می کند. این فروش عملیاتی با در نظر گرفتن حاشیه سود ناخالص 25 درصدی و بااحتساب سایر کسورات، می تواند منجر به سود 60 تا 70 تومانی برای هر سهم "غشهداب" در سال 98 شود (بدون احتساب سود "غبهار").

در محاسبه این سود درآمدهای غیر عملیاتی برای کل سال 98 معادل مقدار گزارش شده در 9 ماهه در نظر گرفته شده است. این در حالی است که در واقعیت احتمال افزایش این عدد و در نهایت افزایش سود سازی شرکت بسیار زیاد است. به عنوان نمونه شرکت 9 بهمن از محل فروش سهام "غبهار" حدود 8 میلیارد تومان درآمد کسب کرده است.

برای محاسبه سود احتمالی "غشهداب" در سال جاری باید سود بهاران گلبهار را نیز در عملکرد آن منظور کرد. وضعیت سود سازی بهاران گلبهار بصورت ویژه ای نسبت به سال گذشته پیشرفت داشته است. "غبهار" در 9 ماهه سال جاری حدود 23 میلیارد سود خالص داشته که نسبت یه دوره مشابه سال قبل با پیشرفت 230 درصدی روبرو بوده است.

لذا با فرض سود خالص 30 میلیارد تومانی شرکت بهاران گلبهار در سال جاری می توان انتظار داشت شرکت شهداب ناب خراسان در تلفیقی به سودی در محدوده 85 تا 100 تومان برای هر سهم در سال جاری دست پیدا کند. با در نظر گرفتن قیمت 860 تومانی "غشهداب" در بازار، P/E تحلیلی سهم در محدوده 9 مرتبه خواهد بود. اگر P/E "غشهداب" را با سایر شرکت های صنعت غذایی مقایسه کنیم خواهیم دید که از جامانده های گروه است و در حال حاضر کمترین P/E تحلیلی را دارد.

مخاطبان به این نکته توجه داشته باشند که مطالب فوق ، صرفا نظرات نگارنده بوده و و نباید مبنای خرید و فروش قرار گیرد. لذا در صورت قصد انجام معامله، افراد باید با تحلیل شخصی اقدام کنند .

انتهای پیام/

R1010113/P/S7/CT12

منبع: تسنیم

کلیدواژه: میلیارد تومانی میلیارد تومان ماهه سال جاری تولید و فروش سال جاری شرکت در سال برای هر سهم گوجه فرنگی وضعیت سود سازی شرکت سال گذشته P E تحلیلی سود سازی شرکت ها هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۲۷۲۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بومی‌سازی تولید پره توربین‌های کلاس F در سال جاری

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شرکت مادر تخصصی برق حرارتی، عبدالرسول پیشاهنگ در همایش سراسری مدیران نیروگاه‌های کشور با وزیر نیرو به عملکرد صنعت برق حرارتی در طول سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۳۸۹ میلیارد کیلووات ساعت انرژی در نیروگاه‌های کشور تولید شده است که نیروگاه‌های حرارتی با تولید ۳۶۰ میلیارد کیلووات ساعت انرژی بالغ بر ۹۲.۵ درصد برق مورد نیاز کشور را تأمین کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته بیش از دو هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شده است، ادامه داد: ضریب آمادگی نیروگاه‌های حرارتی در دوره اوج بار سال گذشته به ۹۸ درصد رسیده بود که در تلاشیم امسال نیز عملکرد بسیار مناسبی را در این بخش به ثبت برسانیم.

پیشاهنگ با تاکید بر اینکه راندمان نیروگاه‌های حرارتی کشور در سال گذشته از ۳۹.۱ درصد به ۳۹.۳ درصد رسیده است، گفت: در دولت سیزدهم به منظور کاهش ناترازی میان تولید و مصرف برق، اشتغال‌زایی و ایجاد برق پایدار در شبکه سراسری برنامه‌ای برای افزایش ۲۰ هزار مگاواتی ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور در دستور کار قرار گرفت.

وی با بیان اینکه در این راستا تاکنون هشت هزار و ۹۶۴ مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شده است، اضافه کرد: این اقدام از طریق سنکرون ۴۶ واحد جدید نیروگاهی به ظرفیت ۶ هزار و ۵۸۴ مگاوات، دو هزار مگاوات افزایش توان عملی و رفع محدودیت نیروگاه‌های بخاری و ۳۸۰ مگاوات واحدهای مقیاس کوچک محقق شده و تا پایان دولت سیزدهم نیز ۹ هزار و ۱۶۱ مگاوات دیگر به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده خواهد شد.

ایران نهمین تولید کننده برق حرارتی جهان

مدیرعامل شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور با افتتاح پروژه‌های جدید در دولت سیزدهم به ۷۵ هزار و ۵۸۴ مگاوات رسیده است، افزود: در حاضر ۶۲۸ واحد تولید برق حرارتی در ۱۴۵ نیروگاه کشور وظیفه تأمین ۹۴ درصد انرژی مورد نیاز مشترکان سراسر کشور را بر عهده دارند و کشورمان به لحاظ ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های حرارتی رتبه نهم جهان را به خود اختصاص داده است.

وی با تاکید بر اینکه ۵۰ درصد نیروگاه‌های کشور ساخت داخل است، گفت: در حال حاضر ۹۵ درصد تجهیزات مورد نیاز نیروگاه‌های کشور توسط متخصصان داخلی ساخته می‌شود و تا پایان سال نیز با تولید پره‌های توربین کلاس F (راندمان بالا) در کشور، کاملاً در عرصه ساخت این نوع توربین‌ها بی‌نیاز خواهیم شد.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی برق حرارتی اضافه کرد: با توجه به اینکه بخش اعظم تولید برق کشور بر عهده نیروگاه‌های حرارتی است؛ بدین منظور همکاران پرتلاش صنعت نیروگاهی کشورمان از مهرماه سال گذشته به منظور افزایش آمادگی نیروگاه‌های حرارتی برای ورود به روزهای اوج مصرف برق تابستان امسال بالغ بر ۱۰۴ هزار مگاوات برنامه تعمیرات نیروگاهی را در دستور کار قرار داده‌اند.

رکورد تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی کشور شکسته می‌شود

پیشاهنگ با بیان اینکه ۹۸ درصد از برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی عملیاتی شده است، ادامه داد: بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته مقرر شده است طی چند روز آینده با اتمام برنامه‌های پیش‌بینی شده در این بخش ضمن ثبت رکورد جدیدی در زمینه تعمیرات و آماده‌سازی نیروگاه‌های حرارتی کشور، شاهد آمادگی کامل این واحدها برای ورود به فصل گرم سال باشیم.

وی تاکید کرد: پرسنل صنعت برق حرارتی از ماه‌ها قبل به صورت شبانه‌روزی در تلاش هستند تا با انجام به موقع برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی، افتتاح واحدهای جدید نیروگاهی، ارتقای ظرفیت عملی و رفع محدودیت‌های تولید واحدهای حرارتی موجود بتوانند بخش اعظم برق مورد نیاز پیک تابستان امسال مشترکان سراسر کشور را به صورت بی‌وقفه تأمین کنند.

کد خبر 6094481 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • افزایش ظرفیت تولید آب شهرستان فردیس
  • ظرفیت تولید آب شهرستان فردیس افزایش می‌یابد
  • بومی‌سازی تولید پره توربین‌های کلاس F در سال جاری
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • پیش‌بینی برداشت بالغ بر ۵۷۵ هزار تن‌ گندم آبی در خراسان رضوی
  • نظارت ها بر شرکت های بورسی برای واریز به موقع سود سهام عدالت چگونه است؟
  • در صورت دریافت پیشنهاد مناسب؛ آمادگی آرسنال برای فروش گابریل ژسوس
  • هزینه مسکن ملی پرند متری ۱۰ میلیون تومان برآورد می شود
  • ۱۵۵ کشته و زخمی در سیل و رانش زمین در کنیا